Alexa Certify

bllog

LUBJANA

LUBJANA

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/lubjana-111113-750x250.jpg

Destinacionet turistike Komentara: 0 starstarstar Feb 08, 2019

Lubjana është qyteti kryesor dhe më i madhi i Sllovenisë. Komuna e Lubjanës është një nga 11 bashkitë e qytetit në vend.

Qyteti shtrihet rreth lumin Lubjanica, afro 10 km larg lumit Sava. Historianët nuk pajtohen për origjinën e emrit të Lubjanës. Sipas mendimit të disave, burimi duhet të kërkohet në fjalën „lublena“, të tjerë e konsiderojnë atë si perëndi të vjetër Laburus, kurse pretendimi i tretë ësthë që fjala erdhi nga shprehja latine për lumin që e përmbyt, Aluviana. Disa njerëz mendojnë se ajo vjen nga fjala gjermane Laubach - një lumë i vakët.

Nëse dëshironi të vizitoni qytetin, i cili për nga pamja dhe arkitektura ngjason me Beogradin, ne do t'ju japim disa sugjerime se çfarë të vizitoni:

Ura e Dragoit
Është ura e parë e përforcuar e Lubjanës dhe në atë periudhë më e madhja e këtij lloji në Evropë. Katër figura dragonësh me krahë të hapur gjenden në katër skajet e saj.

Ura e Kasapit
Është specifike për dy gjëra: drynj të dashurisë në të dy anët e saj dhe disa skulptura (Skulptura e Satirë, Prometeu, Adami dhe Eva).

Parku i Tivolit
Në Lubjanë ka rreth 30 hektarë parqe. Pjesa më e madhe e kësaj zone është e pushtuar nga Parku i Tivoli me një sipërfaqe prej 17.5 ha, kurse zona e mbetur ndahet në 28 parqe të vogla. Në sipërfaqen e saj, u ndërtua kalaja e Tivolit, dhe para tij gjenden fotografitë me motive nga i gjithë qyteti.

Kalaja e Lubjanës
Një kështjellë e fuqishme mesjetare, një simbol i shtabit slloven, një tërheqje interesante turistike dhe një shëtitore e shkëlqyer. Shihni një përshkrim të shkurtër të kësaj kështjelle:

Sheshi Preshern
Sheshi mori emrin e tij të tanishëm, Sheshi Presheren, më 10 tetor të vitit 1905, kur aty u vendos një monument bronzi për nder të Franc Presheren.

Tre Urat
Janë vendosur tre ura në sheshin Presheren në qendër të Ljubljanës mbi lumin Lubjanica. Dy nga urat janë të destinuara për këmbësorë dhe njëra ishte për automjete. Lidh Sheshin e Presheres dhe rrugen Stritarjeva.

Blej një biletë, dhe vizitoni këtë qytet fantastik:

Nisjet për në Lubjanë
BEOGRAD - LUBJANË
NOVI SAD - LUBJANË
SARAJEVË - LUBJANË
RUMA - LUBJANË
SREMSKA MITROVICA - LUBJANË
SHID - LJUBJANË

Busticket4.me gjithmonë me Ju!

Komente

Për këtë bllog nuk ka komente.

Shkruani një koment

MË TË LEXUARAT

KATEGORITË

ARKIVA