Autobusi DUBROVNIK për në PETROVAC nuk kalon nëpër qytete të tjerë ose qendra të mëdha banimi. Autobusi i parë niset në orën 07:00, kurse nisjen e autobusit të fundit mund ta kapni në orën 15:00. Distanca e rrugës është rreth 143 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 03 orë dhe 21 minuta më.
Për shkak se autobusi kanon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika. Duhet që të keni pa tjetër me vete dokumentat personale të identifikimit. Fatorinot e Autobusit do të bëjnë listën e emrave të udhëtarëve para kalimit të kufirit. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.
Për itenerarin DUBROVNIK to PETROVAC ka linja udhëtimi për ditët:
E hënë
E martë
E mërkurë
E ejte
E premte
E shtunë
E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit ngaDUBROVNIK për në PETROVACjanë:BOŽUR, Jadran ekspres Kotor.

Dubrovnik

Ragusa, emri latin i këtij qyteti, i vendosur në brigjet e detit Adriatik dhe gëzon mbrojtjen e Organizatës Botërore UNESCO-s që nga viti 1979. Qendra administrative e Dubrovnikut - Neretva është një nga qendrat turistike më të famshme të Evropës Juglindore. Ngjarjet kryesore të historisë së saj shihen përgjatë shumë rrugëve tregtare mesjetare nga Amerika për në Indi dhe luftën kundër Republikës së Venedikut.

Mure mesjetare guri, të cilat me pamjen e tyre tejet autentike dhe pozicionimin janë një tërheqje unike turistike për të gjithë botën. Vendin i parë në të cilin do të ju dreojtojnë kur të mbërrini aty, një nga qytetet më të bukura të Mesdheut, është sigurisht Stradun, një shëtitore e preferuar nga turistët. Ai përfshin një numër të madh të ndërtesave të famshme të tilla si shatërvan e Onofrio, Manastirin e Santa Chiara, Kisha e Shpëtimtarit të Shenjtë, Kisha Françeskane, Konventën e Friars Minor, vendlindja e Ivo Vojnoviç, Kështjella "Sponza", shatërvani I vogël I Onofrios, shtylla e Orlandos, ndërtesa kryesore e rojes dhe kisha e Shën Blaise. Stradun është qendra e ngjarjeve në dy manifestimet ekstreme të këtij qyteti - në procesion solemn gjatë kremtimit të festës së Shën Blaise dhe gjatë festës së Vitit të Ri, e cila është shpallur ndër dhjetë kremtimet më të bukura në botë.

Në qendrën historike të qytetit ka bare dhe restorante të shumta ku ka oferta të veçanta pothuajse në të gjitha llojet e pjatave mesdhetare, ndërsa në dyqanet aty pranë mund të blejnë suvenire tipike të Dubrovnikut. E pashmangshme është sigurisht që të vizitoni muzetë e Dubrovnikut të cilat e përshkruajnë jetën e princave në epokën e famshme të Republikës së Dubrovnikut, flotës dhe rrugët e saj të tregtisë. Veprat mjeshtëror të shkrimtarëve të famshëm ishin të një rëndësie të madhe për letërsinë jugosllave, por ky qytet ishte qendër e gjuhës kroate.

Përveç që është një nga qendrat më të rëndësishme të kulturës dhe arsimit në Adriatik, është i njohur edhe për ofertën e saj të cilësisë së lartë turistike, e cila është unike në turizmin e kongresit, ku shënon rezultate të jashtëzakonshme.

Për shkak të pozitës së tij të mirë gjeografike, Dubrovniku është i lidhur pothuajse të gjitha llojet e trafikut me rajonin dhe botën. Distanca prej rreth njëzet e dy kilometrash nga qyteti është Aeroporti i Dubrovnikut, i cili gjithnjë e më shumë renditet në listën e „city break“, ndërsa porti i saj, i pestë më i madh në Mesdhe, është destinacioni qendror i lundrimit në Kroaci.

Me një klimë të favorshme, thesare monumentale dhe evenimente prestigjioze kulturore, Dubrovniku është një destinacion ideal pushimi, në të cilin çdo brez mund të gjejë këndin e saj ideal.

MANIFESTIMET DHE FESTIVALET

Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Dubrovnik, Festivali i Filmit Libertas - Korrik, Lingjo - Ansambli Folklorik, Festivali Muzikor "Julian Rachlin dhe Miqtë".

JETA KULTURORE

Teatrot - "Marin Drzhiq“,

Muzeume - Sinagoga, Muzeu i Kishës Ortodokse, Muzeu i Luftës Atdhetare, Përkujtim i mbrojtësve të vdekur, Muzeu Arkeologjik, Muzeu Virtual i Qytetit të Dubrovnikut, Muzeu i ikonave SPCE, Shtëpia e Përkujtimit të Ronald Brown, Katedralja Riznica, Muzeu Dominik, Muzeu Dom Marin Držića, Manastiri, Muzeu Detar, Muzeu Etnografik "Rupe", Muzeu Historik Kulturor, Farmaci Françeskan, Muzeu i Historisë Natyrore Dubrovnik, Muzeu i Motrave Sigurate, Kula Këndi i Sipërm,

Galleries - Art Gallery "Beograd", "Artur", "Arte", "Në art", "Muratti", "Art Sebastian", "Sesame"

Kinema - "Cine Star", "Liria", "Visia", "Jadran", "Lapad"


JETA E NATËS

Klubet

Club Latino "Fuego", klubi i plazhit East West, Klubi i natës "Capitano", Klubi i kulturës "Revelin".


AKOMODIMI

Hotelet

"Berkeley", "Božica", "Pallati i Dubrovnikut", "Xhennete Dubrvnik", "Excelsior", "Grand Hotel Park", "Grand Villa Argentina", "Hilton Imperial Dubrovnik", "Adria" Aquarius, Ariston, Bellevue, Dubrovnik, Ivka, Kazbek, Lero, Neptun, Zagreb, Komodor,

Hostelet

"Coccon", "Dubrovnik", "LoveCroatia", "Kontinenti i Tetë", "Petra Marina", "Rinia"

 

SHOPING - TC "Sub city", "Maria Koncert Store", "Outlet Maria", "Boutique Croatia"


Telefona të rëndësishëm

Numri i telefonit ndërkombëtar për Kroacinë: +385
Ambulanca: 194
Zjarrfikës: 193
Policia: 192
Informacione të përgjithshme: 981
Asistenca në rrugë: 987
Informacioni i Numrit Lokal të Telefonit: 988
Informacion mbi numrat e telefonit ndërkombëtar: 902
Parashikimi i motit dhe gjendja e rrugës 060 520 520
Autoclub kroat (HAK): +385 1 4640 800
Qendra Kombëtare e Shpëtimit dhe Ndjekjes: 9155
Angels kroate - informacion turistik në gjuhën kroate, angleze, gjermane dhe taliane, në dispozicion nga 23.03.-15.10. Tel: 062 999 999 (+385 62 999 999)

Petrovac