Autobusi nga PODGORICA për në TIRANA kalon, midis të tjerave, edhe në qytetet SHKODER (në varësi të itenerarit të linjës).Autobusi i parë niset në orën 09:00, kurse nisjen e autobusit të fundit mund ta kapni në orën 10:45. Distanca e rrugës është rreth 181 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 03 orë dhe 45 minuta më.

Për shkak se autobusi kalon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika.
Duhet që të keni pa tjetër me vete dokumentat personale të identifikimit. 
Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.

Për itenerarin nga PODGORICA për në TIRANA ka linja udhëtimi për ditët:

  • E hënë
  • E martë
  • E mërkurë
  • E ejte
  • E premte
  • E shtunë
  • E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit nga PODGORICA për në TIRANA janë:OLD TOWN TRAVEL, DRITA TRAVEL.

Podgorica

Tiranë

Tirana është qyteti kryesor dhe më i madh i Shqipërisë. Sipas vlerësimeve zyrtare, ka rreth 420 mijë banorë. E themeluar në vitin 1614, u bë kryeqytet në vitin 1920.

Tiranën e themeloi në 1614 gjenerali osman Sulejman Pasha, i cili ndërtoi një xhami, një furrë dhe një banjo turke dhe mendimin popullor të quajtur qyteti Tehran emëruar në nder të fitores së tij ushtarake në Teheran në Persi (Iranin e sotshëm). Megjithatë, ka mjetet e hershme të një kështjellë në malin e Dajtit, i quajtur Tirkan, në shekullin e gjashtë, në shkrimet e historian bizantin.

Një domethënie tjetër e këtij rajoni, në shkrimet e shenjta veneciane, e quan këtë rajon emrin e sotëm. Këto shkrime datojnë që nga viti 1412. Qyteti i vogël u zgjodh për kryeqytetin e përkohshëm të Shqipërisë (si një kompromis ndërmjet Veriut Shqipërisë  dhe jugut) nga Qeveria e Përkohshme në janar 1920. Në nëntor 1944, qeveria komuniste e Enver Hoxhës u krijua në Tiranë pas 17 Nentorit që u çliruar nga pushtimi gjerman.

Popullsia urbane, e cila vlerësohet të jetë vetëm 12 mijë në vitin 1910 është rritur në 30 mijë në listë në vitin 1930 dhe madje edhe 60 mijë në vitin 1945, pavarësisht nga vitet e pushtimit të huaj dhe luftës. Gjatë viteve 1950, Tirana përjetoi një periudhë të rritjes së konsiderueshme industriale, me një rritje të numrit të banorëve në 137,000 në vitin 1960. Në fund të viteve 1990, Tirana përjetoi fluksin më të shpejtë të popullatës, për shkak se ata ishin shqiptarë nga veriu i vendit në numër të madh të emigruar në kryeqytet me shpresën e një jete më të mirë.

Pas përfundimit të sundimit të Enver Hoxhës, diktatorit të fundit në këtë pjesë të Evropës, fillojnë ditët më të mira për Tiranën. Qyteti, i cili deri atëherë ishte i mbyllur dhe shumë i izoluar, ngadalë fillon të hapet në vende të tjera.

Në vitin 2004, Edi Rama, kryetari i atëhershëm i Tiranës, fitoi çmimin për kryebashkiakun më të mirë të botës. Shumë janë dakord se kjo ka kontribuar në vizionin e tij të qytetit të Tiranës, si të qartë dhe projektin e ndryshuar fasadën e qytetit, për shijen e dikujt ndoshta ngjyra tepër i ndezur dhe përleshje, por me sa duket ka marrë edhe nga mediat e huaja dhe banorët e kryeqytetit shqiptar.

Shkaku i një ndryshimi të tillë drastik ishte ndryshku që sundonte në Tiranë të bërë para mbërritjes Ramës, sepse qyteti gjatë Enver Hoxhës ishte shumë i ndryshkur, dhe të gjitha ndërtesat në qytet, ose humbasin fasadë apo fasada ishte bërë gri, dhe kjo ka ndikuar në disponimin e përgjithshëm në qytet. Megjithatë, problemi që ka dalë kohët e fundit është se fasadat e reja bien nga ndërtesat e vjetra për shkak të përkeqësimit. Prandaj, qeveria e qytetit ka filluar renovimin e plotë të qytetit, si dhe zhvillimin e planeve të reja hapësinore dhe urbane, me qëllim që të gjitha ndërtesat e vjetra në të ardhmen të zëvendësohet me një të re, pa braktisur idenë e ngjyra të ndritshme.

Përkundër problemeve në Tiranë, është bërë progres. Kanë filluar  të ndërtohen tërheqjet e para reale turistike të tilla si një makinë të gjatë kabllore në Evropë, të cilat mund të arrijnë kulmin e dytë më të lartë në afërsi të Tiranës. Teleferiku në vetvete ka përfunduar, por ende nuk ka objekte të përshtatshme për shoqërim. Një tërheqje shtesë është një restorant i rradhës në majë të ndërtesës. Për fat të keq, potencialet dhe atraksionet ekzistuese ende nuk janë vlerësuar, dhe arrijnë kulmin e dytë në afërsi të Tiranës.