Alexa Certify

FAQ

Најчести Прашања

Порталот BusTicket4.me е интернет сервис за продажба на електронски билети и обезбедување на веродостојни информации за поаѓања на превозниците од целиот регион, за превозниците, за автобуските станици и дестинации. Основната цел на порталот е да им ги обезбеди наведените услуги на корисниците без потреба од одење на корисниците до автобуската станица.

Со еден збор, купете автобуски билет и добијте информации од вашиот дом, вашето омилено кафуле или каде и да сте, а сето тоа со помош на порталот BusTicket4.me!

Порталот Busticket4.me не е:

- превозна компанија - ние немаме автобуси ниту пак учествуваме во организација на превозот, така што не можеме да влијаеме на ценовната политика на превозникот, откажување на поаѓањата и измени во возниот ред;

- туристичка агенција - иако даваме бројни информации за најатрактивните дестинации во Европа, ние не организираме аранжмани за патувања;

- интернет-сервис што нуди посредни информации - сите информации што ги објавуваме се добиени директно од наши партнери и не се преземени од други извори.

На порталот BusTicket4.me можете:

- да купите билет за автобус онлајн, со што автоматски ќе направите резервација на седиштата без да одите на автобуската станица;

- да ги пребарувате точните возни распореди за вашата посакувана дестинација;

- да пронајдете повеќе детали за автобуските станици и автобуските превозници;

- да пронајдете повеќе детали за посакуваната дестинација (должина на патувањето, возната рута, интересни детали за посакуваната рута, итн.)

На почетната страница на порталот има кориснички панел со празни полиња предвидени за внесување на посакуваните податоци. За да добиете информации за планираната рута, внесете ја почетната точка на поаѓање (на пр. Подгорица) и дестинацијата (на пр. Белград), како и датумот на поаѓање, бројот на патниците и видот на билетот (во една насока или повратен билет).

 

 

Откако ќе ги внесете посакуваните информации, со кликнување на опцијата "Барај" ќе ви се покажат понудените автобуски линии, што ви дава можност да ја изберете линијата што ви одговара најмногу, имајќи ги во предвид времето за поаѓање, цената, автобускиот превозник и возниот ред. Наведените поаѓања се опишани со времето на поаѓање, времетраењето на патувањето, превозникот, квалитетот на автобусот, возниот ред со километражата, можните акциски попусти, бројот на слободни седишта, итн.

 

 

За полесно да го пронајдете адекватното поаѓање, на располагање имате опции за сортирање на поаѓањата по цена и време на поаѓање. Исто така, поаѓањата можете да ги издвоите и според превозниците, како и според карактеристиките на автобусот (климатизација, тоалет, wi-fi, итн.).

 

 

Сите истакнати информации за времето на поаѓање и пристигнување, цените, попустите и возниот ред се точни и ажурирани секојдневно, затоа слободно пополнете ги потребните полиња за нарачателот и патниците, извршете плаќање и уживајте во вашето возење.

BusTicket4.me ви посакува среќно патување.

* Ако цената во портокаловиот квадрат не е наведена (се прикажува ознаката "X"), тоа значи дека бараната линија во моментот не е во системот за онлајн продажба и затоа не сте во можност да го купите билетот.

 

Ако не постои директна линија на порталот во рамките на одредена рута (на пр. Подгорица - Љубљана), ќе се појави известување:„ Нема директни линии за посакуваната дестинација и датум. За избраниот датум, нудиме билети во една насока со преседнување. “Врз основа на горенаведеното известување, системот автоматски пребарува линии со преседнување во траење од неколку секунди.

Приказот на понудените поаѓања го содржи името на станицата за преседнување, како и временскиот интервал на чекање.

 

 

 

 

 

 

Сите истакнати информации за времето на поаѓање и пристигнување, цените, попустите и возниот ред се точни и ажурирани секојдневно, затоа слободно пополнете ги потребните полиња за нарачателот и патниците, извршете плаќање и уживајте во вашето возење.

BusTicket4.me ви посакува среќно патување.

* Ако цената во портокаловиот квадрат не е наведена (се прикажува ознаката "X"), тоа значи дека бараната линија во моментот не е во системот за онлајн продажба и затоа не сте во можност да го купите билетот.

1. На почетната страница на порталот, пребарајте го автобускиот возен ред за посакуваните градови за поаѓање и пристигнување - изберете ги стартните и крајните станици, видот на билетот (во една насока или повратен билет), датумот на патување и бројот на патници. Имајте на ум дека освен градот на поаѓање и пристигнување, при овој чекор не треба да ги дефинирате финално параметрите за другите полиња (датум, број на патници и типот на билет). Можете да ги подесите во следниот чекор.

2. Од понудените автобуски линии, одберете ја линијата што ви одговара најмногу, имајќи ги во предвид времето на поаѓање, цената, превозникот и трасата на линијата. За полесно пронаоѓање на адекватното поаѓање, на располагање ви се опции за сортирање на поаѓањата по цена и време на поаѓање. Исто така, може да ги издвоите поаѓањата и по превозници, како и според карактеристиките на автобусот. Со кликнување на копчето "Купи билет" или "Изберете поаѓање" (во случај да сакате да купите повратен билет со одреден датум на поаѓање, т.н. "затворен повратен билет"), ја избирате посакуваната автобуска линија.

3. Пополнете ги податоците за купувачот и патникот, одберете го начинот на плаќање („Онлајн“ или „Офлајн“ плаќање) и купете го билетот.

За повеќе информации за тоа како да купите билет на порталот BusTicket4.me, прочитајте го деталното упатство.

Билет купен на порталот Busticket4.me автоматски се испраќа на вашата e-mail адреса за време на купувањето на билетот. Сè што треба да сторите е да го отпечатите билетот и да го прикажете на вработените при влегување во автобусот.

Според Општите услови на користење на порталот BusTicket4.me, задолжително е да го отпечатите билетот и да му го покажете на возачот при качување во автобусот. Само во исклучителни случаи, во зависност од превозникот, на патникот може да му се дозволи да влезе во автобусот без отпечатен билет. Во овој случај, BusTicket4.me не е одговорен за какви било последици од тоа што патникот кај себе нема образец на билетот за даденото поаѓање.

Ако немате печатач или не сте биле во можност да го отпечатите вашиот интернет билет, контактирајте го нашиот тим за поддршка за да ве упатат до најблиската локација за подигање на билетите и евентуално да контактирате со диспечерите на превозникот доколку не сте во можност да го преземете вашиот билет.

Со купување на билет на порталот Busticket4.me ви се гарантира седиште во вашето возило. Само во исклучителни случаи нема да имате седиште во автобусот што го избравте при купување билет.

Можно е да резервирате седиште во автобусот ако ја изберете опцијата "Офлајн плаќања" при купување билет. Билетот резервиран на нашиот портал го плаќате во вашата најблиска банка или пошта. Кога резерварате место во автобус, треба да знаете и тоа дека:

- резервацијата на билетот не е можна во период помалку од 48 часа од моментот на поаѓање на автобусот;

- во моментов е можно да се плати билетот само на територијата на Србија и Црна Гора;

- резервацијата трае 48 часа, по што ќе се избрише, освен ако не сте купиле билет.

За повеќе информации, прочитајте го Упатството за набавка на билети на порталот BusTicket4.me.

Во случај на откажување на поаѓањето од страна на превозникот од која било причина (откажување на поаѓање, празници, итн.), стекнувате право на целосен надомест на купениот билет. По проверка на податоците кај превозникот и максимум 2 дена по наведеното барање, парите ќе ви бидат вратени.

Повратните билети имаат различно времетраење во зависност од тарифната политика на превозникот. Најчесто повратните билети траат 30 или 60 дена, но тој рок може да биде и многу подолг. За повратните билети кои немаат спецификуван датум на враќање, нашиот систем ќе ви обезбеди информации за крајниот датум на важење на повратниот билет.

За повеќе информации за роковите на важење на повратните билети, посетете ја нашата страница за превозниците.

Сите билети издадени на име не можат да се пренесат на трети лица. Само лицето на чие име е издаден билет има право на превоз.

Доколку сте искористиле една насока од повратниот билет и сте се откажале враќање, имате право на поврат на парите за неискористениот дел од билетот, според важечките правила за откажување на билетите. Висината на парите што ви се враќаат зависи од тарифната политика на превозникот. т.е., од начинот како превозникот ја пресметува вредноста на купонот за повратен билет.

Доколку го откажете купениот билет во период не помалку од 24 часа пред поаѓањето на автобусот, имате право на поврат на парите. За секое откажување на купениот билет, Busticket4.me задржува средства во износ од 10% од вредноста на билетот, на сметка на трошоците за обработка на билетите. Притоа, немате право на поврат на пари за дополнителни услуги (станичен и перонски билет) наплатени заедно со цената на откажаниот билет.

Со цел купувачот да може да поништи трансакција, мора да биде регистриран на сајтот. Откако ќе се најави во системот, може да пристапи до корисничкиот панел со кликнување на линкот "Кориснички панел" што се наоѓа во горниот десен агол.

 

 

 

 

Со влегување на корисничкиот панел, корисникот може да ги види своите податоци, купените билети, својот профил и резервираните билети.

Прегледот на билетите и трансакциите можете да го видите со кликнување на ставката „Билети“. Првично се прикажани 3 трансакции, а со кликнување на копчето "Вчитај повеќе", се вчитуваат следните три трансакции. Трансакциите што може да се поништат имаат копче „Откажи трансакција“, со чие кликнување се откажува трансакцијата. Купувачот добива известување дека е можно да се рефундира 90% од вредноста на цената на билетот (без пресметани такси, во согласност со Условите за користење). По успешно поништување на трансакцијата, клиентот добива меил со кој се потврдува дека трансакцијата е успешно откажана.

 

 

 

 

Откажаната трансакција може да се погледа и на webteh-порталот. Од уплатените 3,00 €, рефундирано е 2,25 €.

 

 

 

 

 

Доколку патникот не бил регистриран / пријавен на порталот за време на купувањето, автоматски ќе му се генерира корисничка сметка со лозинка. Покрај е-поштата со билетот, ќе му се изгенерира и-меил со податоци за корисничкиот налог, како во следниот пример:

Dear Ljiljana Zeković,

We created an account for you based on your ticket/s purchase via BusTicket4.me.

Your initial data:
-user name: radoje.albijanic@datadesign.me,
-password: 33Wfi#.
(You can change it in your user panel after you confirm registration and log on our website).

Registered users can:
- activate alarm for sleepers and track their trip on live map using our mobile application for Android devices. Download App now!
- use control panel on www.busticket4.me for list of all tickets and possibility to cancel their tickets according to the Terms and Conditions!

If you want to confirm your registration please click on the link below.
https://dev.new.busticket4.me/logovanje/register-confirm.php?user=56fcd6956d4827.93944304&lang=EN.

 

 

 

 

 

Попустите се дел од тарифната политика на превозникот. Постојат акциски попусти кои важат ограничено време или се применуваат во специфични случаи (по одреден број продадени билети, следниот е бесплатен, итн.) и попусти за одредени категории на патници. Најчестите категории на патници за кои што важат попустите се:

- деца,

- студенти,

- пензионери.

Секој превозник ги одредува видовите попусти за одредени категории патници. Ако одговарате на дадената категоријата на патници, имате право на попуст. Притоа, кога влегувате во автобусот, мора да имате со вас некој документ со кој се потврдува избраниот попуст (индекс на студенти, чек од пензија за пензионери, здравствена книшка или сличен документ за деца). Кој документ е потребен за да се докаже правото на попуст зависи од превозникот - во овој поглед, препорачуваме да се информирате на страницата за превозниците за повеќе детали за попустите.

На нашиот портал изборот на попусти се прави откако ќе го изберете посакуваното поаѓање и кликнете на опцијата "Купи билет". Податоците се групирани во секциите „Податоци за купувачите“, „ Податоци за купувањето и за патниците“, „Резиме на патувањето“ и „Избор на методи на плаќање“. Откако ќе ги внесете податоците за купувачот, следува секцијата "Попуст", со разни видови попусти во паѓачкото мени. Имајте на ум дека доколку во рамките на ова поле се јавува само опцијата "Основен ценовник", тоа значи дека попустите во моментот не се овозможени од страна на превозникот во рамките на посакуваната рута.

Како општо правило, попустите не се собираат (акумулираат) ако ги има повеќе. Повратните билети кај некои превозници се исклучок. Во овој поглед, ви препорачуваме подетално да се информирате на нашата страница за превозниците.

На горниот дел од почетната страница на порталот, со кликнување на секцијата „Превозници“ ќе ви бидат понудени сите превозници што се наоѓаат во системот за онлајн продажба на Busticket4.me. Информациите за превозниците истакнати на порталот вклучуваат основни информации за компанијата, автобуски линии, рецензии и податоци за контакт и можете да ги најдете тука побрзо и полесно.

Препорачливо е да контактирате со превозниците во случаи на ad hoc промени, во согласност со фактот дека Busticket4.me не поседува автобуси или учествува во организација на транспортот, и затоа не можеме да влијаеме врз политиката на цени на превозникот, откажување на поаѓањата и измените на возниот ред.

На дното на почетната страница на порталот е даден преглед на сите автобуски станици од државите чии превозници се наоѓаат во системот за онлајн продажба на Busticket4.me. При изборот на соодветна земја (на пр. Црна Гора), ќе ви бидат понудени автобуски станици (на пр. Подгорица) со наведена адреса и телефонски број за контакт. Исто така, овозможено ви е да изберете приказ на возниот ред и детали за избраната станица, кои вклучуваат, меѓу другото, станични услуги и Google map приказ.

Бидејќи Busticket4.me не е транспортна компанија, туку виртуелна автобуска станица, не можеме да гарантираме дека превозот на велосипеди е дозволен кај сите превозници. Во овој поглед, препорачуваме да побарате повеќе информации на нашата страница за превозниците.

Бидејќи Busticket4.me не е транспортна компанија, туку виртуелна автобуска станица, не можеме да гарантираме дека кај сите превозници е дозволен превоз на домашни миленичиња. Во овој поглед, ви препорачуваме да побарате повеќе информации на нашата страница за превозниците.

Откако ќе ја внесете посакуваната точка на поаѓање (на пр. Подгорица) и посакуваната дестинација (на пр. Белград), датум на поаѓање, број на патници и типот на билет, со кликнување на опцијата "Барај" ќе ви се прикажат понудените автобуски линии, што ви дава можност да ја изберете линијата што најмногу ви одговара имајќи ги во предвид времето на поаѓање, цената, автобускиот превозник и возниот ред. Возниот ред можете да го најдете со кликнување на иконата за часовите под посакуваната почетна точка на поаѓање.

BusTicket4.me上购买巴士车票意味着您在巴士上的座位是有保证的。只有在极端情况下才会出现您购买车票之后巴士里没有座位的情形。