Alexa Certify

BLOG

Turizam u Srbiji – Sela, banje i planine

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/turizam-u-srbiji-sela-banje-i-planine-113144-750x250.jpg

Turizam u Srbiji – Sela, banje i planine

Туристичке дестинације , 0 Коментара Apr 01, 2024

На Балканском полуострву, у централном делу Европе, Србија привлачи туристе из целог света како организованим манифестацијама, тако и циљаном туристичком понудом - бање, етно-села, планине, градови.

Центар дешавања је свакако главни град Београд, док га Нови Сад, као културни центар Војводине, прати по броју посета.

Језеро Палић се налази на северу земље, у близини Суботице, и нуди посетиоцима лепо уређена одмаралишта за опуштање у дугим шетњама поред језера, као и посету локалном зоолошком врту.

Сеоски туризам у Србији све више добија на значају као специфична туристичка понуда, посебно ако се надовезује на понуду планинских центара, као што су: Копаоник, Тара, Златибор, Рудник, Дивчибаре... Посетиоци ових крајева су бројни и током лета и током зиме.

Последњих година више се улаже у жичаре и уређење ски стаза, чиме је знатно повећан број посетилаца током зимских дана.

Као и на остатку Балкана, етничка села су све посећенија и бројнија, а у Србији се издвајају Мокра Гора, Кошутнићи, Дрвеноград, Старо село...

Већина бања у Србији налази се у подножју планина, окружене су шумом и заштићене од јаких ветрова, те имају благу климу. Одавно су препознате као дестинације за одмор туриста који можда и нису љубитељи зимских спортова и ниских температура. Ипак, још је важније напоменути да се у бањама у Србији лече разне болести, као и да су бројне локалне лековите биљке доступне за терапију током боравка у бањама.Богата језерима и термоминералним водама, Србија има више од 1.000 извора минералне воде, око којих је изграђено више од 40 лековитих бања. Њиховим посетиоцима се нуде разне терапије у добро опремљеним здравственим установама, а посебно ће уживати у боравку у природи и зеленилу.

У бањама у Србији заступљен је и конгресни туризам, те ће се у шетњама сретати и групе запослених у напреднијим компанијама. Неке од најпознатијих бања су: Врњачка Бања, Пролом Бања, Рибарска Бања, Соко Бања, Сијаринска бања, Луковска Бања, Врдник Бања, Кањижа Бања, Врујићи Бања, Ждрело Бања... од којих су Врњачка и Соко Бања најпосећеније.

Као агенција чија је делатност продаја аутобуске карте онлине, нудимо Вам поласке за следеће дестинације:

Подгорица - Београд 

Подгорица - Нови Сад 

Подгорица – Суботица 

Подгорица – Врњачка Бања 

Подгорица – Златибор 

 

Коментари

За овај блог нема коментара.

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА