Alexa Certify

блог

Preporučujemo posetu: Arsenal fest

Preporučujemo posetu: Arsenal fest

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/preporucujemo-posetu-arsenal-fest-113147-750x250.jpg

Манифестације Коментара: 0 starstarstar May 21, 2024

У некадашњој престоници Србије, у Крагујевцу, срцу Шумадије, крајем јуна сваке године одржава се Арсенал Фест. Назив носи по месту одржавања, Кнежевом арсеналу, што је у ствари комплекс радионица и хала из 19. века у којима је настала индустрија Крагујевца, града који су слови за колевку индустрије модерне Србије.

Простор на којем се фестивал одржава доприноси укупној атмосфери догађаја – индустријске грађевине фабрике наоружања Застава оружје, као и фабрика аутомобила и камиона Застава аутомобила, мешају се са јаким звуковима са бина и богатим светлосним ефектима током концерата.

Арсенал Фест је први пут одржан 2011. године, и од тада расте – по броју бина, и по броју извођача и посетилаца. Већ након неколико првих издања, фестивал се позиционирао као један од најзанимљивијих, најрелевантнијих и најперспективнијих летњих фестивала у Србији и региону. Штавише, 2019. године, Арсенал фест нашао се у ужем избору за најбољи европски мали музички фестивал. Ове године уврштен је у престижни Exchange програм који деценијама подржава и промовише младе таленте широм Европе. Овај програм је кључни корак за многе извођаче који су данас велике звезде, а међу њима су Франц Фердинанд, Дуа Липа, Едиторс, Хозиер и други.

Фестивал ће ове године трајати од 27. до 29. јуна. Програм ће се традиционално одржати на локацији Кнежев Арсенал, Трг Тополиваца у Крагујевцу, на трибинама: Мејн Стејџ, Гарден Стејџ и Екплозив Стејџ.

Програм размене ЕСНС, који Европска комисија подржава кроз програм Креативна Европа, представља прилику за младе таленте. Са 130 водећих музичких фестивала из Европе и свијета, 27 европских радио станица уједињених у Европској радиодифузној унији (ЕБУ), програм пружа изузетну шансу за извођаче да покажу свој таленат.

На Арсеналу 2024 наступају Бијело Дугме, Здравко Чолић са симфонијским оркестром, Кијану Ривс са својим бендом Догстар, Јан Пули, Нувел Ваг, Азијан Даб Фаундејшн, Ник Вест, Лил Пумп, Партибрејкерс, Гоблини, Свемирко, Кени није мртав, Лету Штуке, Војко В и бројни други.

Као агенција чија је делатност онлине продаја аутобуске карте, нудимо Вам поласке за следеће дестинације:

Подгорица - Крагујевац

Херцег Нови - Крагујевац

Београд - Крагујевац

Нови Сад - Крагујевац 

Сарајево - Крагујевац

Бања Лука - Крагујевац  

Фотографије су преузете са званичног сајта фестивала: https://arsenalfest.rs/en/ 

Коментари

За овај блог нема коментара.

Напишите коментар

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА