Alexa Certify

BLOG

Dva aduta Ulcinja

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/dva-aduta-ulcinja-113080-750x250.jpg

Dva aduta Ulcinja

Туристичке дестинације , 0 Коментара Aug 15, 2023

Улцињ се на туристичкој мапи Европе већ одавно високо котира као одлично климатско летовалиште и зимовалиште, с обзиром да се овај део Црне Горе одликује веома повољном климом.

  Лета у Улцињу су пријатна, али не претопла, јер због сталног струјања ваздуха, у том граду има врло мало тропских дана.

Улцињ се може похвалити са 20 км плажа, од којих је 15 км пешчаних, маслињацима од преко 80 хиљада стабала, изворима високо оцењене минералне сумпорне воде, и као такав представља огроман потенцијал за развој свих видова туризма, али и пољопривреде као основне гране привреде.

Од многих богомданих добара овог краја, за ову прилику издвајамо два: Улцињску солану и Аду Бојану.

За заљубљенике у исконски зов природе, Улцињска солана је права препорука. Пространи, плитки и сунцем обасјани базени подсећају на лагуне тропских мора и окружени су јединственим, бујним шумама тамариса. Последњих година ова оаза је широм света препозната као омиљено место за посматраче птица.

Милиони птица током својих годишњих миграција из Африке у Европу прелазе стотине километара у лету. За одмор и обнављање енергије тих небеских путника, Улцињска солана се показала као идеална. Ово царство птица налази се на око 5 километара од центра града.

  Солана је, у ствари, јединствен еко систем са површином од око 15 км² и пружа веома добре услове за зимовање и исхрану птица. Током зиме у солани их има више од 20 хиљада. Ако сте пажљив посматрач, препознаћете, поред шљукарица, које су најбројније, и патке, чапље, пеликане, корморане, па чак и птице грабљивице. Ипак, многи посетиоци овог Парка природе ће устврдити да је најлепши доживљај посматрање фламингоса, птица које су симбол Улцињске солане. Занимљиво је да ове фасцинантне ружичасте птице овде живе током целе године, а према званичним прорачунима, има их око две и по хиљаде.

У сваком случају, колико год пута да је посетите, у Солани ћете доживети да по први пут видите одређене врсте.

 

Ада Бојана

На ушћу реке Бојане у Јадранско море, одмах после Улциња и Штоја, налази се острво Ада Бојана, омиљено одредиште за прави одмор свих оних који желе да проведу квалитетно време далеко од буке и гужве која је типична за многе медитеранске градове и плаже.

Иако многи мисле да се овде живот одвија само током лета, Ада је одличан избор за одмор већи део године, од раног пролећа до касне јесени. Лети је, Ада Бојана наравно, најлепша, али нећете погрешити ако ни ако дођете у мају или октобру да се регенеришете у овом јединственом амбијенту.

Мирис борова и морске воде, поветарац кој расхлађује, умирују дух и благотворно делују на тело.

На Ади Бојани можете изабрати неколико различитих активности, а спортска понуда је веома богата; и свако може пронаћи нешто по свом укусу.

Не долазе сви овде да се сунчају и одморе од ужурбаности свакодневног живота. На овом делу црногорске обале Јадрана постоје идеални услови за једрење на дасци, а сурфери из целог света долазе на Аду Бојану да уживају у свом омиљеном спорту. Адреналин је загарантован и за љубитеље сличних екстремних спортова (сурфовање змајем и летење змајем).

Све у свему, било да сте у потрази за активним, динамичним одмором или желите да уживате у укусној храни и целодневном излежавању на сунцу - ово место ће задовољити потребе и најзахтевнијих туриста.

Ако намеравате да посетите Улцињ, не заборавите да „окусите“ ове улцињске адуте. Нећете се покајати.

Бустицкет4.ме је агенција чија је делатност онлајн продаја аутобускa karta, нудимо вам директне поласке за следеће дестинације:

Београд – Улцињ

Сарајево – Улцињ

Приштина – Улцињ

Подгорица – Улцињ

Сплит - Улцињ

Дубровник – Улцињ

Винковци – Улцињ

Бања Лука – Улцињ

Коментари

За овај блог нема коментара.

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА