Аутобус од LESKOVAC до VARBERG пролази између осталог и кроз градове KØBENHAVN, БЕОГРАД, МАЛМЕ, НИШ, НОВИ САД, ХАЛМСТАД (зависно од руте линије). На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 2450 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 01 дан13 сати и 50 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње LESKOVAC - VARBERG постоји за следеће дане:
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од LESKOVAC до VARBERG су:Lasta Beograd.

Лесковац

Варберг

Варберг (шве. Варберг) је град на југозападу Шведске у Грофовији Халланд, где је један од већих урбаних центара. Варберг је истовремено и седиште истоимене општине.

Варберг се налази у југозападном делу Шведске и Скандинавског полуострва. Од главног града државе, Стокхолма, град је удаљен 490 км југозападно.

Варберг се сместио на источној обали Каттегата, дела Северног мора. Градско подручје је бреговито, а надморска висина се креће 0-30 м.
Варберг се образовао на источној обали Каттегата, залива Северног мора. Обала у овом делу је песковита, што погодује развоју туризма.

Варберг се први пут помиње 1280. године. Током првих векова настанка насеље је више пута сељено. У овом раздобљу град и околина су у поседу Данске.
После споразума у Роскилдеу 1658. године Шведска добија подручја на данашњем југу државе, па се Варберг припаја Шведској.

После два века таворења поновни замах Варберг доживљава у другој половини 19. века са доласком индустрије и железнице.

Варберг је данас град средње величине за шведске услове. Град има око 28.000 становника (податак из 2010. г.), а градско подручје, тј. истоимена општина има око 59.000 становника (податак из 2012. г.). Последњих деценија број становника у граду расте.

Данас је Варберг савремени град са развијеном индустријом. Последње две деценије посебно се развијају трговина, услуге и туризам.

Главне знаменитости Варберга су очувано старо градско језгро и Барбершка тврђава.