Alexa Certify

blog

Preporučujemo posjetu - Arsenal fest

Preporučujemo posjetu - Arsenal fest

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/preporucujemo-posjetu-arsenal-fest-113145-750x250.jpg

Manifestacije Komentara: 0 starstarstar May 21, 2024

U nekadašnjoj prijestonici Srbije, u Kragujevcu, srcu Šumadije, krajem juna svake godine održava se Arsenal Fest. Naziv nosi po mjestu održavanja, Kneževom arsenalu, što je u stvari kompleks radionica i hala iz 19. vijeka u kojima je nastala industrija Kragujevca, grada koji slovi za kolijevku industrije moderne Srbije.

Prostor na kojem se festival održava doprinosi ukupnoj atmosferi događaja – industrijske građevine fabrike naoružanja Zastava oružje, kao i fabrika automobila i kamiona Zastava automobili, miješaju se sa jakim zvukovima sa bina i bogatim svjetlosnim efektima tokom koncerata.

Arsenal Fest je prvi put održan 2011. godine, i od tada raste – po broju bina, i po broju izvođača i posjetilaca. Već nakon nekoliko prvih izdanja, festival se pozicionirao kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih ljetnjih festivala u Srbiji i regionu. Štaviše, 2019. godine, Arsenal fest našao se u užem izboru za najbolji evropski mali muzički festival. Ove godine, uvršten je u prestižni ESNS Exchange program koji decenijama podržava i promoviše mlade talente širom EvropeOvaj program je bio ključni korak za mnoge izvođače koji su danas velike zvijezde, a među njima su Franz Ferdinand, Dua Lipa, Editors, Hozier, i drugi.

Festival će ove godine trajati od 27. do 29. juna. Program će se tradicionalno održati na lokaciji Knežev Arsenal, Trg Topolivaca u Kragujevcu, na tri bine: Main Stage, Garden Stage i Explosive Stage.

ESNS Exchange program, koji Evropska komisija podržava kroz program Creative Europe, predstavlja priliku za mlade talente. Sa 130 vodećih muzičkih festivala iz Evrope i svijeta, 27 evropskih radio stanica ujedinjenih u Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU), program pruža izuzetnu šansu za izvođače da pokažu svoj talenat.

Na Arsenalu 2024 nastupaju Bijelo Dugme, Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom, Kijanu Rivs sa svojim bendom Dogstar, Ian Pooley, Nouvelle Vague, Asian Dub Foundation, Circa Waves, Nik West, Lil Pump, Partibrejkers, Goblini, Svemirko, Keni nije mrtav, Jarboli, E-Play, Letu Štuke, Vojko V i brojni drugi.

Kao agencija čija je djelatnost online prodaja autobuska karta, nudimo Vam polaske za sljedeće destinacije:

Podgorica – Kragujevac 

Herceg Novi – Kragujevac 

Beograd - Kragujevac 

Novi Sad – Kragujevac

Sarajevo – Kragujevac 

Banja Luka – Kragujevac 

Fotografije su preuzete sa zvaničnog sajta festivala: https://arsenalfest.rs/en/ 

 

 

 

 

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

Napišite komentar

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA