Alexa Certify

BLOG

KIČEVO

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/kicevo-110062-750x250.png

KIČEVO

Turističke destinacije , 0 Komentara Feb 11, 2019

Kičevo je grad u Republici Makedoniji, u zapadnom delu države, na putu Skoplje-Ohrid. Kičevo je sedište istoimene opštine Kičevo.

Grad se nalazi 110 km jugozapadno od Skoplja, glavnog grada države. Od Ohrida je udaljen 65 km severno. Smeštem je u prostranom Kičevskom polju, koje gradi reka Treska i njena značajna pritoka, Kičevska reka. Polje se pruža južno i severno od grada, dok se na zapadu i istoku izdižu planine; na zapadu planina Bistra, a na istoku planina Konjanik. Nadmorska visina grada je približno 620 m.

Područje Kičeva bilo je naselje još u vreme praistorije. U vreme antike ovde je postojalo naselje Uskana.

Manastir Svete Bogorodice Prečista (Manastir Bezgrešne Bogorodice) značajan je manastir kod Kičeva. Posvećen Devici Mariji, Bogorodici, praznik ovog manastira je "Mala Bogorodica", (Rođendan Djevice Marije 21. septembra). Manastir, posvećen Blagovestu i smeštaju za pobožne žene, predstavlja srednjovekovni manastir koji je u prošlosti bio poznat pod imenom Krninski manastir.


Ovaj manastir je zapravo važan lokalitet za proučavanje zajedničkog kulta hrišćana i muslimana jer ga posećuju vernici iz obe religije. Razlog ovog običnog kulta je procijenjen na čudotvorne moći izvora vode unutar manastira. Drugi važan spomenik je manastir Sv. Đorđa koji se nalazi u blizini Kičeva. Postoje i brojne važne džamije iz vladavine Otomanskog carstva i od islamskog stanovništva.

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA