Alexa Certify

Uvjeti Korištenja

1. SPECIFIČNI UVJETI KUPOVINE AUTOBUSNIH KARATA

Putnici su dužni da u trenutku ukrcavanja u autobus obazbijede sljedeće
 • da dođu na polaznu stanicu najmanje 45 minuta prije polaska i da kupe prolaznicu za peron (peronska karta) ukoliko to polazna stanica zahtijeva.
 • da sa sobom ponesu štampanu kopiju online karte za prijevoz (online kartu putnici dobijaju putem email-a nakon uspješno obavljene transakcije) i pokažu je voznom osoblju
 • identifikacioni dokument (osobnu kartu, putovnicu, vozačku dozvolu, studentski indeks, ili sličan dokument)
 • dokument kojim se potvrđuje odabrani popust (indeks za studente, ček od mirovine za umirovljenike, zdravstvena knjižica ili sl. za djecu)
 • sve izdate karte na određeno ime i prezime nisu prenosive na drugo ime ili prezime
BusTicket4.me nije odgovoran za:
 • Kašnjenje autobusa u polasku / dolasku
 • Nepristojnost i nemarnost osoblja autobusnog prijevoznika
 • Raspored sjedala u autobusu nije u skladu sa očekivanjem putnika, to jest sa prikazom na ekranu u trenutku kupovine karte
 • Otkazivanje polaska u slučaju više sile
 • Bezbjednost prtljage putnika
 • Izmjenu broja sjedala u posljednjem trenutku zbog bolje komocije za majke sa djecom, invalide ili starije osobe
 • Čekanje autobusa na pogrešnom stajalištu (molimo Vas da putem našeg portala provjerite adresu, to jest geografsku lokaciju gdje god postoji, polaznog stajališta)
 • Autobusni prijevoznik promijeni mjesto ukrcaja putnika i/ili preveze putnike do mjesta ukrcaja pomoćnim vozilom.
 • Bilo kakve dodatne troškove proizašle iz općih uvjeta poslovanja prijevoznika kao što su: naplata prtljage, prijevoz kućnih ljubimaca, putno osiguranje i dr.
Otkazivanje karte
 • Nije moguće otkazati kupljenu kartu u periodu manjem od 24h prije polaska autobusa.
 • BusTicket4.me će naplatiti svako otkazivanje kupljene karte u iznosu od 10% na račun troškova obrade karte
 • Putnik nema pravo na povraćaj novca za dodatne usluge (staničnu i peronsku kartu) naplaćene uz cijenu karte koja se otkazuje.
Otkazivanje kupljene karte više od 24h prije polaska autobusa
 • Otkazivanje karte može biti izvršeno slanjem obavještenja na email support@busticket4.me
 • Svi registrirani korisnici kartu mogu otkazati koristeći funkcije dostupne nakon prijavljivanja na kontrolni panel (u gornjem desnom kutu postoji link za prijavljivanje) 
Otkazivanje polaska
U slučaju otkazivanja polaska od strane prijevoznika iz bilo kojeg razloga stičete pravo da kupljenu kartu otkažete na način koji je opisan u prethodnom pasusu. BusTicket4.me će nakon provjere podataka kod prijevoznika, a maksimalno 2 dana nakon iskazanog zahtjeva, refundirati 100% od vrijednosti kupljene karte.
 
2. SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA
 
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrbom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlašćenog pristupa prilikom njjihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa i obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. 
Webteh Payment Gateway, koji koristimo,  je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. BusTicket4.me ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica u svoju bazu podataka i brojevi nisu dostupni neovlašćenim licima.
 
3. IZJAVA O PRIVATNOSTI
 
Obvezujemo se da ćemo pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o uporabi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
 
4. OPĆI UVJETI KORIŠĆENJA PORTALA BUSTICKET4.ME
 
Web lokacija www.busticket4.me (Portal) objavljena je i upravljana od strane kompanije Cassiopeia d.o.o. (Kompanija) iz Podgorice, Crna Gora, koja posluje u skladu sa zakonima države Crne Gore. Kada pristupate Portalu, pretražujete ga ili koristite na bilo koji način, prihvatate bez ograničenja pravila i uvjete propisane u ovom tekstu. Kada pristupate bilo kojem pod-Portalu (bilo da pripada Kompaniji ili ne) putem ovog Portala, tada takav pod-Portal može imati svoja pravila i uvjete korišćenja, koja su specifična za njega.
Ova pravila i uvjeti korišćenja Portala i svi drugi dodatni uvjeti postavljeni na Portalu, zajedno predstavljaju kompletan Ugovor između Kompanije i Vas prilikom Vašeg korišćenja Portala.
 
5. PORTAL I NJEGOV SADRŽAJ
 
 • Ovaj Portal namijenjen je samo za osobno korišćenje. Zabranjeno je distribuirati, razmjenjivati, mijenjati, prodavati ili prenositi bilo šta što kopirate sa ovog Portala, uključujući ali neograničavajući se samo na tekst, slike, audio i video zapise, za bilo kakve poslovne, komercijalne ili javne svrhe.
 • Dok god se pridržavate ovih pravila i uvjeta korišćenja Portala, Kompanija Vam dozvoljava ne-ekskluzivno, ne-prenosivo, limitirano pravo da pristupite Portalu, pregledate i koristite isti. Prihvatate uvjet da ne ometate ili pokušate da ometate funkcioniranje Portala na bilo koji način.
 • Pristup određenim dijelovima Portala može biti dostupan jedino registriranim korisnicima. Da biste postali registrirani korisnik, može biti zahtijevano od Vas da odgovorite na određene upite ili upišete određene detalje o Vama. Odgovori na ta pitanja ili potrebni detalji mogu biti obvezujući i/ili opcioni. Vi garantirate da su sve informacije koje ste dali nama, o sebi ili drugima, istinite i točne.
LINKOVI NA DRUGE PORTALE
Ovaj Portal može sadržati linkove na druge web lokacije kojima upravljaju treće strane u odnostu na Kompaniju. Kompanija ne kontrolira te web lokacije i nije odgovorna za njihovu sadržinu. Uključivanjem hiperlinkova na takve web lokacije ne podrazumijeva bilo kakvo odobravanje sadržine na tim web lokacijama ili udruživanje sa njihovim vlasnicima. Ukoliko se odlučite da posjetite bilo koji od takvih web lokacija linkovanih na ovom Portalu, to radite u potpunosti na svoj rizik.
 
VLASNIŠTVO
 • Svi materijali na ovom Portalu, uključujući ali neograničavajući se samo na tekst, slike, audio i video zapis, softvere, ikonice i sličan sadržaj (Sadržaj), zaštićen je sa pravima obezbijeđenim po međunarodnim konvencijama i zakonima o intelektualnoj svojini. Zabranjeno je koristiti Sadržaj u bilo koje svrhe osim one koje su ovdje navedene.
 • Slažete se da pratite sva uputstva koja se nalaze na Portalu limitirajući način na koji možete da koristite Sadržaj.
 • Na Portalu postoji određen broj kompanijskih logoa, uslužnih i robnih marki bilo da su u vlasništvu/korišćenju Kompanije ili trećih strana. Njihovim prikazivanjem na Portalu, Kompanija Vam ne izdaje bilo kakvu licencu da ih koristite. Bilo kakvo korišćenje Sadržaja može uvjetovati kršenje zakona o zaštiti intelektualne svojine, zaštiti robnih marki, zaštiti privatnosti i građanskih i krivičnih zakona.
 • Možete preuzeti kopiju/kopije Sadržaja jedino za Vaše lično korišćenje
 
Posljednji put ažurirano: 13.06.2023 08:00:38