Doboj

Autobuska stanica Doboj nalazi se na magistralnom putu Sarajevo - Bosanski Brod. Doboj predstavlja čvorište velikog broja polazaka i to prema Beogradu, Sarajevu, Banja Luci, Podgorici i Zagrebu. Stanica poseduje natkrivene perone, caffe bar, restoran, prodavnicu i čekaonicu. Izlaz na perone je kontrolisan i nije moguć bez vozne karte. Radno vrijeme biletarnice je od 00h do 24h.

 

Autobuska stanica Doboj poseduje:

 Caffe i restoran
 Prodavnicu
 Parking
 -  Toalet

 Taxi stanicu



Adresa: Svetog Save bb, Doboj 74000, Bosna i Hercegovina

Phone: +387 53 241 399

 

Esen

Essen je grad u središtu Ruhrske oblasti u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Sa ca. 580.000 stanovnika jedan je od najvećih gradova Njemačke. Grad je od 1958. sjedište rimokatoličke biskupije, a od 1972. je sveučilišni grad. Početkom 2003. su se spojili sveučilište iz Essena i Gerhard-Mercator sveučilište iz Duisburga u Universität Duisburg-Essen.

Essen je Europski glavni grad kulture za 2010. godinu.

Essen se nalazi u zapadnom dijelu Njemačke u industrijskoj regiji Rhein-Ruhr. Grad leži u središtu Ruhrske oblasti sjeverno od rijeke Ruhr, koja stvara jezero Baldeneysee između gradskih četvrti Kupferdreh, Heisingen i Werden. Ruhrska oblast je konurbacija (sustav povezanih gradova) koja sačinjava oko 80 povezanih gradova.

S obzirom da je Essen industrijski centar, ima mnogo spomenika industrijske arhitekture. Stari rudnik je postao turistička znamenitost i nalazi se na listi svjetske baštine UNESCO-a.