Autobus od PODGORICA do KRALJEVO prolazi između ostalog i kroz gradove BERANE, BIJELO POLJE, KOLAŠIN, MOJKOVAC, NOVI PAZAR, RAŠKA, ROŽAJE (ovisno od rute linije).Prvi autobus kreće u 08:30, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 23:00. Dužina puta je oko 337 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 06 sati i 40 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje PODGORICA - KRALJEVO postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od PODGORICA do KRALJEVO su:Ozlem, Lasta Montenegro, JADRAN LINE, Lens Beograd, KANIS.

Podgorica

Kraljevo

Na ušću tri reke: Ibar, Zapadna Morava i Ribnica, Kraljevo je deseti najveći grad u Srbiji. Zajedno za Kragujevcom i Čačkom, Kraljevo je važan kulturni i administrativni centar Centralne Srbije. Najpoznatije turističke atrakcije su pravoslavni manastri Žiča, koji se nalazi 5km od centra grada i Vrnjačka Banja, najpoznatija banja u Srbiji. Takođe, Kraljevo je raskrsnica važnih puteva. 

Autobuska stanica se nalazi u ulici Oktobarskih žrtava, u neposrednoj blizini železničke stanice i centra grada. S obzirom na dobro razvijenu mrežu gradskog prevoza i postojanje taksi službi, autobuska stanica Kraljevo je dobro povezana sa centralnom grada. Po sadržajima koje nudi svojim posetiocima, spada u 3. kategoriju stanica i druga je po veličini u Srbiji. U neposrednoj blizini autobuske stanice nalaze se Spomen park Kraljevo i hotel "Botika".

 

Važne informacije

Autobuska stanica Kraljevo
Adresa: Oktobarskih žrtava
Radno vreme: 04:00 - 24:00 h
Broj telefona za informacije: +381 (0)36 313 444
Broj telefona za rezervacije karata: +381 (0)36 331 132