Alexa Certify

BLOG

BusTicket4.me u novom ruhu

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/busticket4-me-u-novom-ruhu-238-750x250.png

BusTicket4.me u novom ruhu

BusTicket4.me , 0 Коментара Mar 11, 2016

Dragi korisnici, dragi putnici,

Iskoristiću ovu priliku da vam predstavim potpuno novi dizajn, kao i nove funkcionalnosti koje smo pripremili. Pa da počnemo prvo sa dizajnom.

Novi dizajn zadržao je istaknutu zelenu boju koja je već postala jedan od naših zaštitnih simbola, ali je tu sada i zanimljiva narandžasta kojom ističemo važne linkove. Dizajn je u potpunosti "responsive", to jest prilagodljiv svim dimenzijama ekrana počevši od malih ekrana pametnih telefona, preko tableta i lap topova do velikih ekrana desktop računara. Na svim ekranima preovladavaju boksovi sa različitim sadržajem. Osnovna funkcionalnost portala, pretraga autobuskih redova vožnje, sada je dostupna na svim stranama na portalu. Novi dizajn donio je i nove funkcionalnosti, ali svakako bih počeo sa osnovnom - pretraga redova vožnje.

Na početnoj strani je i dalje u fokusu pretraga autobuskih redova vožnje. Odmah ispod nalazi se kratko predstavljanje načina na koji funkcioniše online booking autobuskih karata, a zatim i pregled najnoviji blogova. Blog je nova forma naše komunikacije sa vama koji koristite sistem. Očekujte od nas puno novih informacija o autobuskim prevoznicima, autobuskim stanicama, popularnim destinacijama, gradovima, državama, i sl. Ovom prilikom molim sve naše korisnike da ostave komentare na blogovima ili sa nama podijele neka svoja iskustva koja odgovaraju sadržaju bloga. Naravno, veoma nam je važna povratna informacija od korisnika o kvalitetu bloga - zato ocijenite svaki tekst.

U futeru ćete pronaći linkove ka najpopularnijim destinacijama, kao i najpopularnijim prevoznicima.

Pretraga autobuskih redova vožnje je doživjela značajna unapređenja. Formi za pretragu redova vožnje dodali smo i box za izbor broja putnika. Broj putnika se može mijenjati i kasnije prije kupovine, ali ako se na početku pretrage odabere broj putnika sistem će dalje korisnika obavještavati i o ukupnoj vrijednosti, a ne samo o cijeni pojedinačne karte. Rezultat pretrage ispisuje se na potpuno redizajniranoj strani. Polasci su odvojeni u boksovima i oplemenjeni atributima koji ih opisuju. Od sada, prikazujemo Vam funkcionalnosti autobusa kojim prevoznici obično saobraćaju. Kažem, obično, iz razloga što se uvijek može desiti neka neplanirana zamjena autobusa neposredno prije polaska, ili u toku saobraćanja. Tu je, naravno, i detaljan red vožnje svakog polaska sa itinererom.

prikaz jednog polaska kao rezultat pretrage

Nova velika funkcionalnost jeste svakako ocjena kvaliteta prevoznika koja je prikazana zvjezdicama. Kako to funkcioniše? Svaka putnik koji je kupio autobusku kartu preko našeg portala biće u prilici da ocijeni zadovoljstvo uslugom autobuskog prevoznika kojim je putovao, kao i polazne autobuske stanice. BusTicket4.me će svakom našem putniku poslati automatski email u narednih 24h nakon putovanja sa molbom da da svoje mišljenje o prevozniku i autobuskoj stanici, kao i da ih boduje. Bodovi se zbrajaju i tako dobijamo prosječnu ocjenu koja će biti iskazana pored svakog prevoznika i svake autobuske stanice u vidu zvjezdica (od 1 do 5). Ovim želim da doprinesemo kvalitetu usluga za putnike jer ocjena sada postaje važan faktor za odlučivanje o izboru prevoznika na određenoj ruti. Izgled rezultata pretrage sada je oplemenjen i sa mogućnošću sortiranja po cijeni karte kao i po vremenu polaska autobusa. Tu su sada i dodatne opcije za filtriranje sa desne strane, filtriranje po prevozniku ili po funkcionalnostima autobusa (želim da vidim samo autobuse koji imaju klimu :) ).

Klikom na dugme "Kupi kartu" vršite odabir polaska koji Vam odgovara i tako dobijate formu za unos informacija o naručiocu karata, kao i informacija o putnicima. Informacije o naručiocu su obavezne i to Ime i prezime i validan email. Broj telefona nije obavezan podatak ali je poželjan jer nam omogućava da kontaktiramo putnika u vanrednim situacijama kao što su otkazivanje polaska ili neka najavljena veća kašnjenja.

Podaci o putnicima su obavezni samo na nekim linijama, uglavnom da međunarodnim daljim destinacijama. Ovi podaci će biti dostupni prevozniku kako bi sačinio obavezan spisak putnika koji mu je neophodan za prijavljivanje putnika na graničnom prelazu.

Ovdje korisnik može dodati putnika ukoliko se ranije nije odlučio za potreban broj karata. Dodavanjem putnika automatski se povećava ukupna cijena koja je vidljiva na ekranu. Tu je i dalje mogućnost da korisnik odabere popust pojedinačno po kartama ukoliko zadovoljava neki od ponuđenih uslova.

Prije potvrđivanja izbora dajemo vam detaljne informacije o odabranom polasku i to adresu i kontakt podatke polazne i dolazne stanice, naziv prevoznika, liniju, datum i vrijeme polaska i sl.

Korisnik ima mogućnost da odabere online (putem platnih kartica Visa, Master ili American Express) ili offline način plaćanja (samo za Srbiju i Crnu Goru. Putnik plaća kartu u banci, pošti i sl.).

Nakon što unese sve neophodne podatke, klikom na dugme kupi, putnik prelazi na naš procesor plaćanja gdje vrši plaćanje karticom. Moram da naglasim na smo obezbijedili apsolutnu bezbijednost prilikom plaćanja. Sa našeg sistema bićete preusmjereni na portal naše banke i tamo ćete ostaviti podatke sa kartice kako biste izvršili plaćanje. Čim uspješno sprovede naplatu portal banke javlja našem sistemu potvrdnu informaciju i mi završavamo transakciju tako što vam na ekranu prikazujemo detalje o kupovini koje vam u istom trenutku šaljemo na email.

To je ono zbog čega i postojimo ... da putnicima omogućimo da jednostavno i brzo kupe autobusku kartu i tako rezervišu svoje mjesto u autobusu. Međutim, nismo se samo na tome zadržali. Obezbijedili smo i informacije o svim autobuskim prevoznicima i autobuskim stanicama. Sada možete da saznate mnogo više o njima i njihovim uslugama, kao i da se putem fotografija i vizuelno informišete o njima.

Da biste kupili kartu na našem portalu nije neophodno da se registrujete. Ipak, to preporučujemo svim našim korisnicima jer ćemo tako ostvariti bolju komunikaciju i bićemo u prilici da Vam pružimo kvalitetniju podršku. Registracija je prilično jednostavna, a omogućeno je i da se registrujete sa Vašim Google ili Facebook nalogom što svodi proces registracije na svega nekoliko sekundi. Putnici koji su se registrovali imaju uvid u kupljene karte, mogu da izvrše rezervaciju povratka (za povratne karte) ili da otkažu karte ukoliko iz bilo kojeg razloga odustaju od puta. Takođe, registrovani korisnici mogu sve to da imaju na svom Android telefonu preko naše aplikacije za mobilne uređaje.

Ukoliko se ne možete snaći na portalu, ili Vam je potrebna dodatna pomoć sada možete pogledati sekciju FAQ (Frequently Asked Questions) koja posjeduje veliki broj već postavljenih pitanja sa našim odgovorima. Pored ove mogućnosti, u prilici ste da se u svakom trenutku obratite našoj službi za podršku i to na više načina:

  • online chat sa našim kolegama za podršku
  • pošaljite nam email na support@busticket4.me
  • pozovite nas telefonom na broj +381 64 822 19 25 (Srbija) ili +382 67 000 272 (Crna Gora)  

Nadamo se da će se svim korisnicima portala dopasti naš rad i da će uživati u lakoći online rezervacija,

Očekujte uskoro još iznenađenja sa naše strane!

Branimir Bukilić

Коментари

За овај блог нема коментара.

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА