Autobusi nga PODGORICA për në SARAJEVO kalon, midis të tjerave, edhe në qytetet BILEĆA, DANILOVGRAD, FOČA, GACKO, JABLANICA, MOSTAR, NEVESINJE, NIKŠIĆ, TREBINJE (në varësi të itenerarit të linjës).

Distanca e rrugës është rreth 301 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 06 orë dhe 20 minuta.
Për shkak se autobusi kanon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika. Duhet që të keni pa tjetër me vete dokumentat personale të identifikimit. Fatorinot e Autobusit do të bëjnë listën e emrave të udhëtarëve para kalimit të kufirit. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Autobusët janë kryesisht të klasës së lartë turistike, me ajër të kondicionuar, frenim ABS, sedilje të rehatëshme për udhëtarët etj.

Për itenerarin nga PODGORICA për në SARAJEVO ka linja udhëtimi për ditët:

  • E hënë
  • E martë
  • E mërkurë
  • E ejte
  • E premte
  • E shtunë
  • E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit nga PODGORICA për në SARAJEVO janë:BOŽUR, BALKAN EKSPRES, Globtour Međugorje, Glušica, Sons Sarajevo.

Podgorica

Sarajeva

Sarajeva ka dy stacione të autobusëve: stacioni kryesor i autobusëve dhe stacioni në pjesën lindore të qytetit, në Lukavicë.

Stacioni kryesor i stacionit të autobusëve të stacionit të Sarajevës ndodhet pranë qendrës së qytetit, jo shumë larg nga stacioni hekurudhor kryesor. Ky stacion është pika fillestare për shumicën e autobusëve që përzënë në pjesën tjetër të Bosnje dhe Herzegovinës dhe atyre ndërkombëtare si Kroacia, Sllovenia dhe Evropa Perëndimore. Për autobusët që udhëtojnë drejt destinacioneve në Serbi dhe Mal të Zi dhe qytete në Republikën Srpska, stacioni i nisjes Lukavica.

Stacioni kryesor i autobusëve në Sarajevë është i madh dhe i gjerë. Ka më shumë se 10 platforma. Brenda stacionit ka kafene dhe restorante të vogla, dhe para stacionit ka dyqane dhe që është vendi më i shquar në këtë pjesë të qytetit. Brenda dhe para stacionit ka kioska. Stacioni gjithashtu zotëron WC. Shërbimi i stacionit tarifohet 1 KM. Në afërsi të stacionit është stacioni kryesor hekurudhor.

Adresa: Put života 2, 71000, Sarajevë

Telefoni: +387 33 21 31 00